Två bröders vandring i de svenska fjällen Ammarnäs-Hemavan del 3

Två bröders vandring i de svenska fjällen

Ammarnäs-Hemavan

Morgon dag 3, kl. 07:20 ljuder alarmet på min telefon, Robin är redan vaken

Vi kliver upp ur våra sängar, tar på oss lite kläder, tar fram våra köksprylar med frukostgrejer och vi beger oss mot matsalen för att börja göra frukost.

 

Frukosten intagen, vi har nu börjat att packa ihop våra saker, skönt att allt är torrt. Det värsta jag vet är att packa ner blöta eller fuktiga kläder.

Humöret är bättre och likaså formen, idag har vi 14km vandring mot Tärnasjöstugorna att avverka.

En lättare vandring för oss båda, först en bit uppför, vi får syn på2 strörenar som genast springer sin väg och lite längre fram längs leden så passerar vi några mindre buskar. Plötsligt prasslar det till ordentligt och varken jag eller Robin är beredd på att upp ur busken så flyger en fjällripa upp och iväg, pulsen och hjärtat hoppade till.

 

Solen lyser på oss idag och vi tar riktigt många fjällfies, idag känns det bättre.

Vi stannar till en kort stund, jag behöver ta hand om ett skavsår som jag fått på min häl, tar fram ett compeed plåster, sätter fast det och byter till torra sockar, 1st tunn och 1st tjockare ullsocka.

 

Mitt uppe på fjället så stöter vi på en familj på 2 vuxna och 2 flickor, alldeles begeistrade stannar de oss och frågar oss var vi hittat de renhorn vi har längst upp på våra ryggsäckar. Familjen har letat under hela sin vandring efter renhorn men hittills varit lottlösa. Jag förklarar på en kombination av Svengelska var vi hittat våra och att renarna i år inte hittills varit så synliga.

 

Vi fortsätter vår vandring men en tanke föds genast. Eftersom jag själv har barn så skulle jag som förälder ha blivit glad å mina barns vägar om vi hade hittat renhorn. Jag frågar Robin om det är ok att vi lämnar 2st renhorn, längs efter leden lite längre fram. Helt ok och vi görs så.

 

Klockan börjar närma sig lunchtid och efter några kilometers vandring så stannar vi till för att äta lunch, välbehövligt och medans vi stannar till för att äta lunch så passerar det gott om människor som precis som vi njuter av att vandra i de Svenska fjällen.

 

Vi fortsätter vår vandring och det hinner bli regn innan vi är framme vid tärnasjöstugorna, men skönt är det att komma fram.

Vi är nu vid Stf Tärnasjö och vi har gått 14km på 5 timmar, lagomt! Vi bjuds på ett glas kall saft av Gun som är stugvärd. vi pratar en bra stund med stugvärden innan vi letar oss fram till den plats som vi blivit informerade om att vi kan tälta på.

 

Resten av dagen och kvällen vilar vi upp oss, vi äter mat och det känns skönt att kunna få i sig mat ordentligt, att bli mätt och känna sig nöjd.  Senare på kvällen så är det tid för alla herrar att göra entré i bastun,  och naturligtvis blir det bad i Tärnasjön.

 

Kvällen avslutar vi i Stf’s stuga tillsammans med flera vandrare och stugvärden. Otroligt härligt att bara sitta, prata och njuta av tillvaron. Robin är rätt så tyst under kvällen och egentligen först dagen efter så förstår jag vad det berott på. Njutning!!

 

God natt- over and out

 

 

Leden efter Serve stugan         Servvejavrrie

 

 

Fjällfie Fjällfie2 Fjällfie3        Trollslända            Trollslända2

Tärnasjöstugan              Tärnasjöstugan2

 

Måltid i tärnassjöstugan  Kvällsmys i tärnasjöstugan

Mattias

Mattias

Församlingspedagog at Svenska Kyrkan
36år , 5 barnspappa, vandra i fjällen och vistas i naturen, klättring, foto och bildbearbetning
Mattias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *