Höga Kusten winter classic 2015

Vanligtvis händer inte så mycket i mitt liv som jag kan skriva om.
Men nu har jag anmält mig till Höga Kusten winter classic, som går av stapeln i slutet av februari. Det är ganska humoristiskt att namnge ett event för classic redan första gången den körs, det är tecken på självförtroende. Inför denna vandring ska jag och min kompis Mattias träna upp vår kondition och få mer kunskap om friluftsliv på vintern. Mattias har gått HKWC tidigare. HKWC är alltså en förkortning på Höga Kusten winter classic och har ingenting att göra med kinesiska toaletter, även om det skulle vara ett intressanta ämne i sig. För att inspirera andra och mig själv, så tänkte jag skriva och publicera bilder, både om förberedelserna och själva äventyret.

Vår första uppvärmningstur gick runt Grivetjärnsrundan den 31/10. Det finns två olika vägar man kan gå. Eftersom vi är så vältränade så gick vi den längre sträckan som var 6,6km lång och vi hade ryggsäckarna på för att få in känslan. Trots att jag släpade på 13kg:s packning så gick det rätt så bra för mig, däremot var mina ben riktigt slitna efter alla uppförsbackar.

Det var ett ljuvligt väder som gjorde det svårt att slita sig från rastplatserna (benen var som sagt trötta).
Nedanstående foton är tagna av Mattias Arousell, men vissa har jag beskuret eller förändrat på andra sätt.

Följ mig!

Johan

En tvåbarns pappa som gillar hårdrock, böcker och äventyr i naturen.
Följ mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *