Äppleskruttar blev det

Idag var planen att gå en lite längre tur tillsammans med Mattias.
Vi skulle gå längst en led som vi gått efter flera gånger tidigare, men av olika orsaker blev det en kortare tur än planerat. Genom att turen blev kortare blev det mer tid över till att prata och laga mat. Efter att ha fått ett par spännande recept från min kompis så var jag sugen på att få laga mat.

Vi kom fram till målet vid 10-tiden och bestämde oss för att först av allt äta efterrätten.

Halvt skalat rött äpple
Först skalade jag två äpplen som skars i mindre bitar. Dessa kokade jag i en sockerlag med 3msk socker, en kanelstång och 2dl vatten. 
Johan kokar äpple på Trangiakök sittande på blått liggunderlag. Bakom skymtar en sjö bortanför björkar och tallar.
En mycket förnöjsam kock. 

Hur kan man vara annat än förnöjsam när man har möjlighet att äta lunch i skogen. Äpplena fick koka i cirka 7 min. Sen tog jag upp dem ur lagen och delade broderligt med Mattias. För att få lite crunch i efterrätten krossade vi biscotti över. Pricken över i:et blev den rikliga mängd med vaniljvisp vi hällde över. På en längre tur skulle det bli svårt att få med sig vaniljvispen eftersom den ska hållas kall. Mattias fotade det mycekt goda resultatet, men på bilden ser det riktigt äckligt ut. Jag skyller på vaniljvispen.

Kostnad: ca. 20kr för två portioner.

När vi fått lite varma äpplen i oss kunde vi fortsätta att känna lugnet och låta tillagningen av lunchmaten ta sin tid.

Lunchen blev en linsgryta (2dl röda linser) med kycklingbuljong (1 tärning), en morot skuren i halvmånar, 2 vitlöksklyftor och 3 ölkorvar á 50g. Dessa fick koka ihop i cirka 10 minuter. Dock hade jag tagit för mycket vatten och fick hälla bort en del. Som tur är har jag en Trangia multidisc som kan användas som durkslag, vilket underlättar en hel del.

Johan har skeptisk min bärande en trangia-gryta.
Jag ser skeptisk utan anledning.

Lunchmaten blev riktigt god och portionerna var rejäla. Hade man lagt till lite färska tomater eller liknande så hade det räckt till 3 vuxna. Det blev en rätt som går utmärkt att ta med sig på tur och kan vara ett gott komplement till frystorkad mat, framför allt när man längtar efter lite textur i maten.

Pris: 63kr för två portioner. Den stora kostnaden var de tre ölkorvarna som jag betalade 58kr för.

Mattias sitter med ljusblå beanie iklädd mörkblå ulltröja.
Mattias filosoferar

Efter maten testade jag att sätta upp min regnponcho/tarp. Tanken är att man kan ha den som extra regnskydd när man vandrar med stor ryggsäck och kunna fika under när vädret är illa.

Johan ligger på rygg i en skogssluttning under en grön tarp med armarna utsträckta.
Johan mäter hur stora björnar som ryms under tarpen.

Sammanfattningsvis hade vi en rolig förmiddag med tid för att laga god mat, prata om livet och även hinna leka med tarpar. Kan det bli bättre än så?

 

 

Följ mig!

Johan

En tvåbarns pappa som gillar hårdrock, böcker och äventyr i naturen.
Följ mig!

4 thoughts on “Äppleskruttar blev det

    1. Det är Sea to summits Nylon Tarp-Poncho. Jag köpte den begagnat för någon hundring och har kompletterat den lite.
      I kväll kommer ett litet inlägg om denna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *